Τσίπρας: Πρωταθλήτρια της Ευρώπης σε ύφεση και απολύσεις η Ελλάδα, εξαιτίας των επιλογών Μητσοτάκη

Τσίπρας: Πρωταθλήτρια της Ευρώπης σε ύφεση και απολύσεις η Ελλάδα, εξαιτίας των επιλογών Μητσοτάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω των social media, μετά τη δημοσιοποίηση των εαρινών εκτιμήσεων της Κομισιόν.

«Η Κομισιόν σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από τη πρώτη στιγμή: Ότι η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις», αναφέρει στην ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Κομισιόν προβλέπει ύφεση 9,7% στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία θα δεχθεί στο σφοδρότερο πλήγμα στην ΕΕ.

«Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης που δεν είναι σε θέση ούτε καν μια σοβαρή πρόβλεψη να κάνει για την ύφεση το τρέχον έτος, είναι προφανής», σημειώνει ακόμη. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έστειλε στην Κομισιόν δύο σενάρια για την πορεία της οικονομίας το 2020, από τα οποία το βασικό προβλέπει ύφεση 4,7% και το δυσμενές 7,9%.

«Ωστόσο το χειρότερο είναι πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, δεν οφείλεται στην ανικανότητα των Υπουργών του κ. Μητσοτάκη αλλά στη προσωπική του επιλογή. Διότι αν και κυνική, είναι συνειδητή του επιλογή, να αντιμετωπισθεί η πανδημία ως ευκαιρία για ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας», αναφέρει ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για να σαρωθούν η αγορά εργασίας και οι μισθοί και να αναγκαστούν σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίοι που μέχρι χθες τους υμνούσε, αλλά σήμερα οι Υπουργοί του αποκαλούν "ζόμπι" και "μπαταχτσήδες"», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Και στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας το χώρο των μικρών και των μεσαίων που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους».

«Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Αντί Μένουμε όρθιοι, Μένουμε με την ελίτ...», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ