Τσίπρας: «Αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν στα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 50%»

Τσίπρας: «Αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν στα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 50%» Facebook Twitter
5

«Αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν τώρα στα μέτρα που φέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 50% στις εκλογές. Το λέω με πλήρη επίγνωση», δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Αν στην κάλπη επιβεβαιωθούν όλοι όσοι έχουν διαφορετικό σχέδιο από μας για την επόμενη μέρα, θα δούμε άλλες αντιδράσεις από την Ευρώπη», εκτίμησε ο πρωθυπουργός ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Ο Βέρμπερ μίλησε για λεφτά των Ευρωπαίων. Να τελειώσει αυτή η κοροϊδία. Τα λεφτά αυτά είναι από τις θυσίες των Ελλήνων. Να σταματήσουν οι προσβλητικές αναφορές από αυτούς τους ανθρώπους που είναι εμμονικοί στη λιτότητα και στη διαίρεση της Ευρώπης. Θέλουν να ευημερεί ο Βορράς και να αναστενάζει ο Νότος», ανέφερε επίσης.

Ενημέρωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει στους Ευρωπαίους τη μη μείωση του αφορολόγητου και η νέα ρύθμιση μπορεί να έρθει και πριν τις εκλογές.

Χαρακτήρισε την ψήφο της Κυριακής ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης. «Είναι ή ψήφος εμπιστοσύνης, ή ψήφος ακύρωσής τους», είπε χαρακτηριστικά.

Για την 13η σύνταξη, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι πρόκειται περί λαϊκισμού και ότι είναι ανέφικτη. Όταν ρωτήθηκε γιατί δόθηκε τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, είπε ότι οι ανακοινώσεις του στο Ζάππειο είχαν δυο σκέλη. Κάποια μέτρα που αφορούν το 2019 και κάποια άλλα που θα εφαρμοστούν το 2020 και 2021.

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ το περίσσευμα θα το δώσει στο λαό και όχι στους λίγους. «Ήρθαμε να σπάσουμε τα σπασμένα δεκαετιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών σε ευημερία των πολιτών», δήλωσε επίσης.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτός να μειωθεί στοχευμένα και όχι σε αυτούς με τις off shore εταιρείες και τις πισίνες, σε αντίθεση με τον κύριο Μητσοτάκη που θέλει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ το ίδιο σε όλους.

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε επίσης πως το σχέδιό της είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων και πρόσθεσε πως ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται αλλά και οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε τα λάθη της και τα σωστά της έβγαλε όμως την χώρα από τα μνημόνια.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
«Αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν τώρα στα μέτρα που φέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 50% στις εκλογές. Το λέω με πλήρη επίγνωση» Πηγή: www.lifo.grΤο ιδιαίτερο με τον Τσίπρα είναι ότι "το γλεντάει" να παίζει και να προκαλεί επιπτώσεις στην οικονομική μας κατάσταση, αρκεί να κερδίσει ψήφους.Έτσι έκανε και τον Ιούλιο 2015 και τον άκουσα προχθές - και δεν πίστευα στα αυτιά μου - να επικαλείται τη "νίκη" του ΣΥΡΙΖΑ τότε.Που τελικά δεν τήρησε την εντολή που πήρε, είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια !Σημασία έχει ότι πήρε 63 % !
"Αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν τώρα στα μέτρα που φέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 50% στις εκλογές. Το λέω με πλήρη επίγνωση"Οπως αντιστοιχη επιγνωση ειχε το Α' εξαμηνο του 2015 και μας εβαλε μεσα 100 δις; Νομιζω ο λαος, τουλαχιστον στην πλειοψηφια του αντιλαμβανεται πως τα χρηματα που δινει ο Τσιπρας τα εχει παρει ηδη 15 φορες πισω μεσω της βαριας και αχρειαστης φορολογιας. Και ειναι παραπανω απο φανερο στον κοσμο που τελικα παει στις συγκεντρωσεις του - που ο Αλεξης ειναι το δυνατοτερο χαρτι του Συριζα.
100 δις σ' ένα εξάμηνο... Μωρέ μπράβο! Δηλαδή παραπάνω από το 1/3 του συνολικού χρέους.Εγώ πάλι λέω ότι είναι πάνω από 200 δις. Εσείς τι λέτε; Πόσο ήταν; Θα βρέξει;
Ησουν καπου αλλου το καλοκαιρι του 2015; Τις τραπεζες που εκλεισαν και το οτι ειμασταν με το ενα ποδι εκτος ευρωζωνης το πηρες χαμπαρι; Την συνολικη ζημια στην οικονομια ποσο την κοβεις να ηταν;
«Αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν τώρα στα μέτρα που φέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 50% στις εκλογές. Το λέω με πλήρη επίγνωση» Και γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι το αν τα "μέτρα" είναι στην σωστή κατεύθυνση ή όχι;