Ένα μεγάλο, προοδευτικό, ευρωπαϊκό new deal είναι η μόνη λύση απέναντι στην επερχόμενη κρίση και όχι η συνέχιση αποτυχημένων πολιτικών, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτηση στα social media, εξέφρασε ικανοποίηση για τη δημόσια στήριξη του ευρωομολόγου από τον συμπρόεδρο του SPD, Νόρμπερτ Βάλτερ- Μπόργιανς, ως απάντηση στην κρίση που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού.

 

«Η εμμονική επιμονή σε χρυσούς κανόνες και λιτότητα διαρκείας την επόμενη μέρα, δεν θα δώσει λύσεις ούτε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ούτε στις κοινωνίες της Ευρώπης. Θα δώσει όμως ώθηση στις ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις να εντείνουν την αποσύνθεσή της», τόνισε ο κ. Τσίπρας που καλεί τα κράτη που υπέγραψαν την κοινή επιστολή για το ευρωομολόγο να μην αρκεστούν στην καταγραφή μιας διαφωνίας.

 

«Πρέπει να είναι έτοιμα να το επιβάλλουν. Είτε με τη Γερμανία, είτε χωρίς αυτήν», συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις αντιδράσεις του Βερολίνου, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που έκανε στη Le Monde. «Είτε με τη μορφή του ευρωομολόγου, είτε με εναλλακτικές, όπως η έκδοση ενός μεγάλου ομολόγου του EMΣ, ο οποίος με τη σειρά του θα δημιουργήσει ανοιχτή γραμμή χρηματοδότησης προς τα κράτη-μέλη, χωρίς αιρεσιμότητες. Με μοναδικό προαπαιτούμενο η ρευστότητα αυτή να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση των κρίσεων στην υγεία και την οικονομία, με επίκεντρο τους ανθρώπους», συμπληρώνει.

 

«Γιατί μοναδική λύση τελικά απέναντι στην επερχόμενη κρίση δεν είναι ούτε ο ευρωσκεπτικισμός και ο εθνικός απομονωτισμός, ούτε η συνέχιση αποτυχημένων πολιτικών. Αλλά ένα μεγάλο και προοδευτικό ευρωπαϊκό New Deal», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr