Την αισιοδοξία του, με βάση και τα μηνύματα που παίρνει από παντού, για θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρωθυπουργός σημείωσε χιουμοριστικά ότι μάλιστα αυτά τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν, είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά». Χαρακτηριστική η φράση του ότι «είναι τόσο θετικά που Θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή» .

 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό «τσουνάμι» και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

 

Ερωτηθείς για το εάν η αυριανή έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ούτως άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει.

 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άσσκησε κριτική στη ΝΔ σχετικά με την στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση και των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δική της τροπολογία σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, αναφέροντας σκωπτικά ότι «θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα. «Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της (σ.σ. εννοεί τη ΝΔ) γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ