Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, για την αύξηση του προστίμου σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα του lockdown στα 500 ευρώ, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό που ανακοίνωσε στη Βουλή την αύξηση από τα 300 στα 500 ευρώ: «Γιατί δεν κάνετε το πρόστιμο 534 ευρώ, ώστε όσα παίρνει, τόσα να δίνει;».

 

Όπως σχολίασε, εκεί που είναι πάρα πολύ αποτελεσματική η κυβέρνηση είναι στα μέτρα και στην τήρησή τους. «Ενδεχομένως αυτό να αδικεί τους κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη αλλά μάλλον η πανδημία αντιμετωπίζεται με τον κ. Χρυσοχοΐδη και όχι με τον υπουργό Υγείας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δευτερολογία του.

 

«Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση; Είναι θέμα χρημάτων η μη τήρηση των μέτρων; Είναι μικρό το πρόστιμο των 300 ευρώ για το μέσο πολίτη; Έχετε εικόνα τι σημαίνει για ένα εργαζόμενο που παίρνει 534 ευρώ με τα μέτρα στήριξής σας και να πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ; Κάντε το πρόστιμο 534 ευρώ, ώστε όσα παίρνει, τόσα να δίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξαρτημένη από το μισθό και από το επίδομα. «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την απόφαση. Σηματοδοτεί το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στην πλειοψηφία των πολιτών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι γενικευμένο το αίσθημα αδικίας» ανέφερε.

 

«Για να πάει στο περίπτερο κάποιος πρέπει να στείλει sms αλλά την ίδια στιγμή κάποιος μπορεί να κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Ντουμπάι. Δε σας λέμε ότι τα μέτρα δεν είναι χρήσιμα και αναγκαία αλλά πρέπει να ισχύουν για όλους. Αυξάνετε το πρόστιμο στους φτωχοδιαβόλους» τόνισε.

 

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό, ανασφάλεια και απώλεια ψυχραιμίας.

 

Υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σε όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι αυτό «δείχνει ότι δεν έχει καθαρό μυαλό για να παίρνει αποφάσεις». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ενώ όλοι οι πολιτικοί έχουν βάλει πλάτη «τους αντιμετωπίζει με αλαζονεία και επιθετικότητα».

 

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει διαφορετικές δηλώσεις για την προμήθεια των εμβολίων και προσέθεσε ότι «είναι ανοησία να λες ότι έχω επάρκεια γιατί έχω προαγοράσει εμβόλια και μετά να έρχεσαι στη Βουλή και να λες ότι δεν ξέρω αν θα μου δώσουν οι εταιρείες τα εμβόλια».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr