Αυξάνονται τα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση εν μέσω lockdown κατά 66,67%. 

 

Από τα 300 ευρώ που είναι σήμερα, το πρόστιμο για τους παραβάτες των μέτρων θα αυξηθεί στα 500 ευρώ, όπως προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Στην πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή για το 2021, με θέμα την πανδημία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την παράταση οικονομικών μέτρων, όπως το μέτρο της κάλυψης του ενοικίου στο 80%, που θα ισχύσει και για τον Φεβρουάριο. 

 

Παράλληλα, επεκτείνονται και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει. Προανήγγειλε, δε, ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διαρκείς ανακοινώσεις οικονομικής στήριξης της κοινωνίας.

 

«Την ίδια ώρα η οικονομία δοκιμάζεται. Έχουμε πει ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας αλλά για να την υπηρετούμε θέλουμε και ισχυρή οικονομία. Δεν θα μείνει κανείς απροστάτευτος. Διαθέσαμε 24 δις ευρώ εντός του 2020, σχεδόν 15% του ΑΕΠ και επαναλαμβάνω ότι το Κράτος αποζημιώνει και τώρα όσους είναι σε αναστολή εργασίας καλύπτοντας και ασφαλιστικές εισφορές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 

 

Όπως είπε, σχεδόν 700.000 επιχειρήσεις ωφελήθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή και στο «ασταθές 2020» δεν καταγράφηκε καμία επιβάρυνση στο ισοζύγιο απασχόλησης. «Από 1.1.2021 το εισόδημα νοικοκυριών θα αυξάνεται καθώς θα ωφεληθούν από κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης μείωση εισφορών και οι επιχειρήσεις ωφελούνται από την μετάθεση υποχρεώσεων», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr