Τσίπρας: «Εγώ όταν ήμουν στο Μαξίμου δεν ήμουν happy traveller- Καθόμουν μέχρι τις 3 και 4 το πρωί για να βρούμε λύσεις»

Τσίπρας: «Εγώ όταν ήμουν στο Μαξίμου δεν ήμουν happy traveller- Καθόμουν μέχρι 3-4 το πρωί για να βρούμε λύσεις» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας το Μαξίμου για αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική και κακή διαχείριση σε ενέργεια και οικονομία.

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως το κόμμα του θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει. Αυτό που με κάνει να μην κοιμάμαι τα βράδια είναι το τι θα παραλάβουμε την επόμενη ημέρα. Τα έχω ζήσει αυτά. Εγώ όταν ήμουν στο Μαξίμου δεν ήμουν happy traveller. Καθόμουν μέχρι τις 3 και 4 το πρωί σε ασφυκτικές συνθήκες. Και βρήκαμε λύσεις» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbomb.gr.

Αναφερόμενος ωστόσο στις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τα ποσοστά του κόμματος. «Αυτός ήταν ο λόγος του συνεδρίου» όπως είπε μεταξύ άλλων.

«Τώρα τρώνε από τα έτοιμα» είπε για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως «αφήνει χάος όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στις διεθνείς θέσεις της χώρας».

Αιχμές άφησε και για την συνεργασία του Μαξίμου με το υπουργείο Εξωτερικών: «Έχω την αίσθηση ότι για πρώτη φορά η χώρα έχει μία Ι.Χ εξωτερική πολιτική. Μονοπρόσωπη. Πολλές φορές ούτε καν ο υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετέχει» πρόσθεσε.

Κατέκρινε δε, το γεγονός ότι στην Ελλάδα, έγινε γνωστή από τον Όλαφ Σολτς η παροχή βαρύτατου οπλισμού στην Ουκρανία. «Γινόμαστε πιόνι στην γεωπολιτική σκακιέρα,» υποστήριξε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα στη δίνη του πολέμου.

Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως «δεν υπάρχει ελπίδα για τους νέους ανθρώπους, ζούμε το φαινόμενο της τρίτης εβδομάδας, σώνεται ο μισθός στην τρίτη εβδομάδα, και από την άλλη οι επιχειρήσεις, έχουν τριπλή πίεση: η μείωση του τζίρου το φούσκωμα των χρεών και των λογαριασμών την ΔΕΗ.»

Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα οδεύει σε μία γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση. «Θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφυξίας».

Ο κ. Τσίπρας, επανέφερε και το ζήτημα των εκλογών: «η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε μία δίνη. Οι επιλογές της είναι επιλογές που επιταχύνουν την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι πολύ έντονος. Άρα θα πρέπει να αξιοποιήσει το timing για να προσφύγει τις εκλογές» επισήμανε μεταξύ άλλων.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προοπτική και ο ίδιος το γνωρίζει» είπε.

Σχολιάζοντας την ακρίβεια στην ενέργεια, δήλωσε πως η ΔΕΗ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα να έχει ψηλά μερίσματα για τους μετόχους της. «Έχουν λεηλατήσει κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση με τις επιλογές των golden boys, που κάνουν καριέρα».

Στην Ελλάδα των 600 ευρώ δεν θα μπορέσει κάποιος να αντέξει το κόστος της βενζίνης τόνισε σημειώνοντας πως «Όσο καθυστερεί τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης μεγαλώνει την ήττα του αλλά και ταυτόχρονα και τις δυσκολίες που θα έχουμε να  αντιμετωπίσουμε εμείς την επόμενη μέρα».

Για τις διεθνείς εξελίξεις είπε πώς η ΕΕ να παίρνει αποφάσεις που εντείνουν την κρίση.

Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ότι δεν υπάρχουν γυναίκες στις πρώτες θέσεις του. «Το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα έχει άρωμα γυναίκας» επισήμανε για τα μελλοντικά σχέδιά του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από την κακώς εννοούμενη δημοκρατία. Οι τάσεις πρέπει να αναδιατάσσονται, να ανασχηματίζονται να ανασυνθέτονται».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ