Τσίπρας από Λάρισα: «Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη- Ήρθε η ώρα της αλλαγής»

Τσίπρας από Λάρισα: Το πρόγραμμα της ΝΔ κοστίζει ζωές Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε απόψε ενόψει εκλογών 2023 στην Λάρισα και αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στους σεισμόπληκτους στο Δαμάσι, στους αγρότες και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους. 

Ανέφερε πως το δίλημμα των εκλογών 2023 είναι «Μητσοτάκης ξανά ή Αλλαγή, Μητσοτάκης ξανά ή Δικαιοσύνη, Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ;». Κατηγόρησε τη ΝΔ πως αν είναι πρώτο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση ακόμη και με αποστασίες λέγοντας πως «το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν».

Για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως θα κοστίσει στα funds, σε αυτούς που έχουν ρεκόρ κερδοφορίας και στις τράπεζες, αλλά θα ωφελήσει την κοινωνία, και αναρωτήθηκε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, κόστος που είναι ανυπολόγιστο και μετριέται και σε ανθρώπινες ζωές. «Δεν θα δεχθούμε υποδείξεις από εσάς που πριμοδοτείτε την αισχροκέρδεια»  είπε χαρακτηριστικά. 

Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές θα είναι πρώτος και με διαφορά εξέφρασε επίσης από την Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στο «καθεστώς Μητσοτάκη», λέγοντας: «Ως εδώ! Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, με την οικογενειοκρατία, με την ανισότητα, με την αδιαφορία, ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδικία. Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα της αλλαγής!».

Θύμισε τα τελευταία λόγια του Μαρίνου Αντύπα: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης και πρόσθεσε ότι σήμερα είναι επίκαιρα καθώς «οι ανισότητες διευρύνονται, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ένα αυταρχικό παρακράτος καταλύει βάναυσα τις ελευθερίες μας, ακόμη και αυτή των επικοινωνιών μας. Με κακόβουλα λογισμικά και παρακολουθήσεις». Η αδελφότητα η ενότητα του λαού μας είναι το μόνο όπλο του απέναντι στις δυσκολίες που περνά, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος σαφώς προς τον κ. Ανδρουλάκη «Και ελπίζω αύριο να μη μας πούνε ότι κλέβουμε και τα συνθήματα του Μαρίνου Αντύπα».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου μας. «Και αν τα ιδανικά και οι αξίες του, τα συνθήματά μας αυτά, είναι ξανά επίκαιρα είναι γιατί έχουμε τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που τα έχει κάνει επίκαιρα. Και γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ τη νικήσει. Και θα τη νικήσουμε. Να είστε σίγουροι».

Απάντησε τέλος και στον Δημήτρη Κουτσούμπα που χθες στο debate τον κατηγόρησε πως ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη λέγοντας πως οι κομμουνιστές δεν είναι πρόβατα και κατανοούν πως το κρίσιμο δίλλημα είναι αν η επόμενη μέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τον εργαζόμενο .

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM