Τούρκος στρατιωτικός στο ΝΑΤΟ: Δεν θα εφαρμόσουμε τις μπούρδες των πολιτικών στο Αιγαίο

Τούρκος στρατιωτικός στο ΝΑΤΟ: Δεν θα εφαρμόσουμε τις μπούρδες των πολιτικών στο Αιγαίο Facebook Twitter
2

Η Τουρκία παίζοντας διπλό παιχνίδι επιχειρεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία των υπουργών Άμυνας στο ΝΑΤΟ για την αποστολή και το ρόλο της ναυτικής δύναμης της Συμμαχίας στο Αιγαίο, με βασικό στόχο την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Τούρκου στρατιωτικού εκπροσώπου στην έναρξη της συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο  οποίος χαρακτήρισε σύμφωνα με παριστάμενο, «μπούρδες» την απόφαση και τόνισε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει «τις βλακείες που αποφάσισαν οι πολιτικοί».

Υπενθυμίζεται ότι για αυτή την απόπειρα της Τουρκίας να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τη Συμμαχία να πάρει θέση, καθώς υπήρξαν προσπάθειες μέσω του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, αλλά απέβησαν άκαρπες. Αναμένεται παρέμβαση και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στρατιωτικοί κύκλοι συνδέουν αυτή την αλλαγή στάσης με τις εδώ και χρόνια προσπάθειες της Άγκυρας να χωρίσει επιχειρησιακά το Αιγαίο στη μέση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM