ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

«Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα», απαντά το υπ. Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

«Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα», απαντά το υπ. Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα», τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής. 

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει πως η μεταγωγή έγινε με νόμιμες διαδικασίες και στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων. 

Όπως επισημαίνει, «η φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα - βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της». 

«Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σε αυτήν», προσθέτει, σημειώνοντας ότι «πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές».

Η απόφαση για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με το υπουργείο, «ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου». Συνεπώς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα».

«Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού», προστίθεται. 

Επίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει «με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν υπουργός».

Τέλος, αναφέρει ότι «η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας» και προσθέτει: «Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».

Υπενθυμίζεται πως η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου κ. @atsipras, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό & συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;».

Σημειώνεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

Πολιτική
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ