Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μακρόν - Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μακρόν - Τι συζήτησαν Facebook Twitter
EPA
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου και για τη διμερή συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός, τόσο κατά την επικοινωνία του με τον Εμανουέλ Μακρόν, όσο και με τον Σαρλ Μισέλ νωρίτερα σήμερα, έθεσε το θέμα της Τουρκίας. Παράλληλα προχώρησε σε αποτίμηση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί, με την οποία συμφωνούν και οι ευρωπαίου εταίροι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ζήτησε την εφαρμογή των συμπερασμάτων που είχαν προκύψει από τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, όπου έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα άρθρα ευρωπαϊκών συνθηκών, για την δυνατότητα επιβολής κυρώσεων Τουρκία στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της ΕΕ και των κρατών μελών. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ