Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για το εμβόλιο του κορωνοϊού- Στόχος να ξεκινήσει τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός

Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για το εμβόλιο του κορωνοϊού- Στόχος να ξεκινήσει τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Τηλεδιάσκεψη για το σχέδιο εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη αυτή, για την προετοιμασία, θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Κάτι που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται εντός του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων. Έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα κλείνουν τα ραντεβού οι πολίτες, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά, με SMS και τηλεφωνικά.

«Ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, τόνισε ότι στο διάστημα αυτό το υπουργείο Υγείας πρέπει παράλληλα να εξακολουθήσει να είναι επικεντρωμένο στη λειτουργία του συστήματος υγείας, αφού η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά απολύτως χαλάρωση.

Παράλληλα τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να πειστούν όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ασφάλεια του εμβολίου. Κρίσιμη σε αυτό τον τομέα θα είναι η συμβολή της ιατρικής κοινότητας, επισημάνθηκε ακόμη.

Το πλάνο, σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί έως τώρα από κυβερνητικά χείλη, είναι να εμβολιάζονται κάθε μήνα περίπου 2,1 εκατομμύρια πολίτες. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τους υγειονομικούς, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες- οι άνω των 65 ετών και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα- και στη συνέχεια θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρέντι Μπελέρης: Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πολιτική / Φρέντι Μπελέρης: Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Σύντομα η περιπέτειά μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Πολιτική / Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ