Θυροκολλήθηκε το πρεδρικό διάταγμα για τις εκλογές - Πότε συγκαλείται η νέα Βουλή

Θυροκολλήθηκε το πρεδρικό διάταγμα για τις εκλογές - Πότε συγκαλείται η νέα Βουλή Facebook Twitter
Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε στη Βουλή ο φρούραρχός της, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος
1

Κατά τον παραδοσιακό τρόπο, λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ, θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και τις εθνικές εκλογές.

Σήμερα το απόγευμα το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της Βουλής, θυροκολλήθηκε από τον φρούραρχο του κοινοβουλίου και εκτός από την ημερομηνία εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, αναγράφει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής. Αυτή είναι η 17η Ιουλίου, ανεξαρτήτως αν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

Θυροκολλήθηκε το πρεδρικό διάταγμα για τις εκλογές - Πότε συγκαλείται η νέα Βουλή Facebook Twitter
Θυροκολλήθηκε το πρεδρικό διάταγμα για τις εκλογές - Πότε συγκαλείται η νέα Βουλή Facebook Twitter
Θυροκολλήθηκε το πρεδρικό διάταγμα για τις εκλογές - Πότε συγκαλείται η νέα Βουλή Facebook Twitter

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής, ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος και η χώρα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο έγγραφο, η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε στην ανατολική είσοδο του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, ο φρούραρχος της Βουλής, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ακόμη και σ'αυτό το μικρό διαδικαστικό και τυπικό τελετουργικό υπήρξαν πρωτοφανώς αργοί και αδέξιοι-παίζει φυσικά και η υποψία σκοπιμότητας, που προσωπικά όμως δεν τούςτη χρεώνω, γιατί δεν μπορώ να βρω ποιο μπορεί να είναι ακριβώς το νοημα της. Η ανικανότητα αυτών των επεισοδιακά ερασιτεχνών είναι πια παροιμιώδης και εκτείνεται και οριζόντια και κάθε τα σε κάθε δράση τους. Μεσομακροπρόθεσμα-και η απουσία τους από την εξουσία θα είναι καθοριστικό στοιχείο-θα τους οδηγήσει στη συρρίκνωση και στην επιστροφή των αρχικών ισχνών εκλογικών ποσοστών τους. Η διατύπωση του Βαγγέλη Βενιζέλου περί ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα ρητορικό σχήμα λόγου αλλά διάγνωση ενός έμπειρου αναλυτικού μυαλού που μπορεί να βλέπει μεεγκυρότητα το μέλλον.