Θεοδωρικάκος: Έρχεται νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στον εθελοντισμό

Θεοδωρικάκος: Έρχεται νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στον εθελοντισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την πρόθεσή του να φέρει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, στη Βουλή, νομοσχέδιο, που θα καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα διέπει τη λειτουργία του εθελοντικού κινήματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που οργάνωσαν επ' ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού, η Ακαδημία Εθελοντισμού και ο δήμος Αμαρουσίου, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται το αυτοτελές νομοσχέδιο που θα αφορά στους κανόνες του εθελοντισμού στη χώρα μας.

«Το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται, ήδη, ένα αυτοτελές νομοσχέδιο, το οποίο θα θέσει τους κανόνες ενίσχυσης της λειτουργίας του εθελοντισμού στη χώρα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο, που θα εισάγει κανόνες πιστοποίησης για το εθελοντικό κίνημα, σωστής και διαφανούς λειτουργίας των εθελοντικών ομάδων, λογοδοσίας όλων των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ παράλληλα θα θεσπίζει κίνητρα, τα οποία θα ευνοήσουν την ανάπτυξη του εθελοντισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «το νομοσχέδιο αυτό, θα προκύψει μέσα από ουσιαστικό διάλογο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το κίνημα του εθελοντισμού σε ολόκληρη τη χώρα. Θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές σε αυτόν τον τομέα. Θα είναι έτοιμο να συζητηθεί, να γίνει νόμος του Κράτους, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ