Θεοδωράκης: Σόιμπλε και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα κουραστούν και θα αφήσουν το ευρώ

Θεοδωράκης: Σόιμπλε και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα κουραστούν και θα αφήσουν το ευρώ Facebook Twitter
0

Κριτική προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους Ευρωπαίους εταίρους, για την στάση που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα, άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

 

Απέναντι σε όσους από την Ευρώπη «κουνούν το δάκτυλο» προς την χώρα μας, ο κ. Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα, πως μεν η ελληνική κοινωνία πληρώνει τα δικά της λάθη, αλλά αυτό «δεν μειώνει τις ευθύνες του Σόιμπλε και όλων των άλλων, που επιμένουν σε αδιέξοδους δρόμους και πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα κουραστούν και θα εγκαταλείψουν το ευρώ». Ταυτοχρόνως, ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τους συνταξιούχους για να «ενώσει» την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αλλά και για να συγκρουστεί με την Ευρώπη. Αμφισβητώντας δε εντόνως τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, ο κ. Θεοδωράκης είπε, πως «εμείς δεν θα γίνουμε κομπάρσοι στα νέα σχέδιά σας».

 

Ανακοινώνοντας και αιτιολογώντας ο ίδιος την επιλογή του Ποταμιού, να απέχει από την ψηφοφορία της Βουλής, έθεσε προς την κυβερνητική πτέρυγα το ερώτημα: «Τι προσπαθείτε να στήσετε αυτές τις ημέρες, έχετε επίγνωση ή αυτοσχεδιάζετε;». Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση, ότι δεν συζήτησε, στην συζήτηση του προϋπολογισμού, εάν υπάρχουν πλεονάσματα και για το που θα μπορούσαν αυτά να κατευθυνθούν και διερωτήθηκε γιατί έγινε αυτό. «Η εθνική συνεννόηση είναι μονόδρομος… αλλά η συνεννόηση δεν μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στιγμής, ούτε γίνεται επίκλησή της κατόπιν εορτής», είπε.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε επίσης, ότι κι ίδιοι οι συνταξιούχοι «που φώναζαν πριν λίγο έξω στους δρόμους», ξέρουν ότι αυτό το επίδομα είναι ένας αντιπερισπασμός για τα μέτρα και τους φόρους που έρχονται.

 

Εξάλλου, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε, ότι από την μια πλευρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκορπά χρήματα, έχοντας δημιουργήσει 121 νέους φορείς του Δημοσίου για να τακτοποιήσει ημετέρους και από την άλλη βάζει νέους υπέρογκους φόρους, ενώ συνεχίζει να αγνοεί τις ανάγκες των ανέργων, αλλά και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

 

«Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, αλλά τις μικρότερες παροχές για τους ανέργους» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το 70% των μη απασχολούμενων, δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ επίδομα και πρότεινε να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, το οποίο θα ενισχύεται από χρήματα που θα προέρχονται από τις περιστολές των δαπανών του κομματικού κράτους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM