Θεοδωράκης: Δεν θα λέμε όχι σε όλα

Θεοδωράκης: Δεν θα λέμε όχι σε όλα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Δεν θα λέμε σε όλα όχι», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού.

Τα στελέχη του κόμματος αναζητούν κοινό τόπο για τη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Δεν θα λέμε σε όλα όχι, θα σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν, αλλά ούτε γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση, με όχι και κραυγές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα όχι κατ' ανάγκη το κόμμα μας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, που διέγραψε τον Σπύρο Δανέλλη όταν ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - όπως και έπραξε χθες στην κρίσιμη ψηφοφορία.  

«Τα πήγαμε πολύ καλά στη Βουλή, παρά το τραύμα που προσπάθησε να μας προκαλέσει μια ξαφνική αλλαγή. Αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις στελεχών μας και του κόσμου. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν αλλά ούτε θα γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Πώς θα ψηφίσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν την Συμφωνία, ενώ Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θα την καταψηφίσουν.

«Αν το Ποτάμι αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης, αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση a la carte, εγώ δεν έχω θέση σε αυτό το κόμμα. Μια τέτοια κίνηση εκθέτει τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ποταμιού», δήλωσε νωρίτερα ο Γρηγόρς Ψαριανός. 

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε «θετικά διακείμενος» συνέδεσε την ψήφο του με το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο. 

«H Συμφωνία των Πρεσπών έχει θετικό περιεχόμενο, είναι σε θετική κατεύθυνση και γι' αυτό είμαι θετικά διακείμενος απέναντί της (...) Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία μέσα σε ποιο πολιτικό κλίμα θα έρθει, ποιες παρενέργειες θα δημιουργήσει για να δω αν την ψήφο τη δικιά μου μπορούν να την συνεπηρεάσουν».

Μαυρωτάς: Άσκηση ισορροπίας

 

«Είναι άσκηση ισορροπίας έτσι ώστε από τη μια να στηρίξεις τη Συμφωνία και από την άλλη να αποδοκιμάσεις τις κυβερνητικές πρακτικές» έχει πει ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

«Το Ποτάμι δεν έχει αλλάξει θέση ως προς αυτό, το θέμα είναι πώς αυτό θα εκφραστεί συντεταγμένα σε μια ψηφοφορία» πρόσθεσε. «Θα δούμε όλο το μενού των επιλογών που έχουμε μπροστά μας»»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ