«Τεράστιες οι υποχωρήσεις των θεσμών», υποστηρίζει αξιωματούχος της ευρωζώνης

«Τεράστιες οι υποχωρήσεις των θεσμών», υποστηρίζει αξιωματούχος της ευρωζώνης Facebook Twitter
1

Η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο», εκτιμά ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο οποίος τονίζει επίσης πως οι υποχωρήσεις που έχουν κάνει οι θεσμοί είναι τεράστιες. 

Ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρει πως η συζήτηση για την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup θα είναι σύντομη και οι υπουργοί οικονομικών θα αποτιμήσουν την κατάσταση, βάσει της ενημέρωσης που θα κάνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και βάσει των εκτιμήσεων του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

«Ας είμαστε ρεαλιστές το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει σε 14 ημέρες», ανέφερε, σημειώνοντας ότι μετά από μια ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα εθνικά κοινοβούλια απαιτούν τουλάχιστον μία εβδομάδα. 

Επίσης, επισήμανε ότι από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, οι υποχωρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά των θεσμών είναι τεράστιες, όχι μόνο στο θέμα των εσόδων και των εξόδων, αλλά και σε τομείς που αφορούν την αναδιάρθρωση αγορών. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα κενά που χωρίζουν τις ελληνικές αρχές από τους θεσμούς δεν είναι μόνο δημοσιονομικά, έχουν να κάνουν με τη δομή του φορολογικού συστήματος, με το συνταξιοδοτικό και με άλλα ζητήματα. «Μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Σημείωσε, τέλος, ότι μεταξύ των θεσμών, υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων και ότι οι προτάσεις τους είναι σταθερές και συμπαγείς.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM