«Τεράστιες οι υποχωρήσεις των θεσμών», υποστηρίζει αξιωματούχος της ευρωζώνης

«Τεράστιες οι υποχωρήσεις των θεσμών», υποστηρίζει αξιωματούχος της ευρωζώνης Facebook Twitter
1

Η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο», εκτιμά ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο οποίος τονίζει επίσης πως οι υποχωρήσεις που έχουν κάνει οι θεσμοί είναι τεράστιες. 

Ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρει πως η συζήτηση για την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup θα είναι σύντομη και οι υπουργοί οικονομικών θα αποτιμήσουν την κατάσταση, βάσει της ενημέρωσης που θα κάνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και βάσει των εκτιμήσεων του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

«Ας είμαστε ρεαλιστές το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει σε 14 ημέρες», ανέφερε, σημειώνοντας ότι μετά από μια ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα εθνικά κοινοβούλια απαιτούν τουλάχιστον μία εβδομάδα. 

Επίσης, επισήμανε ότι από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, οι υποχωρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά των θεσμών είναι τεράστιες, όχι μόνο στο θέμα των εσόδων και των εξόδων, αλλά και σε τομείς που αφορούν την αναδιάρθρωση αγορών. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα κενά που χωρίζουν τις ελληνικές αρχές από τους θεσμούς δεν είναι μόνο δημοσιονομικά, έχουν να κάνουν με τη δομή του φορολογικού συστήματος, με το συνταξιοδοτικό και με άλλα ζητήματα. «Μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Σημείωσε, τέλος, ότι μεταξύ των θεσμών, υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων και ότι οι προτάσεις τους είναι σταθερές και συμπαγείς.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε έχει πηδήξει ποτέ χοντρός;»: Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Πολιτική / Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Και τι δεν έχει πει το στόμα του στην πολυετή καριέρα του. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ίσως ο πιο αμετροεπής και αθυρόστομος Έλληνας πολιτικής της μεταπολίτευσης. Ιδού μια συλλογή από τις σκληρές ατάκες του (υπάρχουν και σκληρότερες, αλλά άσε καλύτερα)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ