Τελευταία ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή: Θα παραμείνω μάχιμος πολίτης

Τελευταία ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή: Θα παραμείνω μάχιμος πολίτης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Ότι θα παραμείνει μάχιμος πολίτης δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελευταία ομιλία του στη Βουλή.

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενη Βουλής αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης που είναι το σημαντικότερο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως το δικό μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι εύχεται «στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση τη σημασία της εθνικής ενότητας, όπως αντιλήφθηκε με καθυστέρηση τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας. Να αντιληφθεί επίσης τη σημασία και την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την ανάγκη προστασίας του κύρους του κοινοβουλίου κάτι που ισχύει και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί να αναλάβει την κυβέρνηση».

Ακόμα, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το νέο Ποινικό Κώδικα καθώς «δεν καθιστά επιεικέστερα τα άρθρα που είναι κρίσιμα για τη διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis».

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους βουλευτές για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις λέγοντας «αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις υπηρέτησα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης εννέα χρόνια.


Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα γιατί τα τείχη έχουν αυτιά και μνήμη η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους».

Τέλος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε πως «ήταν ελαφρώς καλύτερο πανευρωπαϊκά σε σχέση με την άνοδο του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για την φιλελεύθερη δημοκρατία».

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ας σκεφτούμε μόνο αυτό: η επόμενη Βουλή θα είναι Αναθεωρητική. Σ'αυτή τη Βουλή το ΚΙΝΑΛ θα έχει-διορισμένο εκ του νόμου ουσιαστικά κατά ένα όχι και τόσο απροσδόκητο. δυναστικής ουσίας προνομιακό τρόπο-τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά όχι τον Βαγγέλη Βενιζέλο.