Ταραντίλης σε Τσίπρα: Το 2017 αφήσατε χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους 8 ώρες στην Αθηνών- Λαμίας

Ταραντίλης σε Τσίπρα: Το 2017 αφήσατε χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους 8 ώρες στην Αθηνών- Λαμίας Facebook Twitter
Η φωτογραφία που επισύναψε ο κυβ. εκπρόσωπος
0

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ στις 22 Δεκεμβρίου του 2017, υπήρχαν «χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας». Επισύναψε δε φωτογραφίες και βίντεο που είχαν δημοσιευτεί στις 22 Δεκεμβρίου του 2017 σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από μια πρωτοφανή κακοκαιρία κι όχι κομματικούς καυγάδες» σχολίασε ο κ. Ταραντίλης. «Επί 3 ημέρες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε στις διαρκείς ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών».

«Επειδή όμως τον ακούσαμε στη Βουλή να διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, του επισυνάπτουμε φωτογραφία και βίντεο από πολύ μικρότερη χιονόπτωση τον Δεκέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησής του, όταν χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, όχι για λίγα λεπτά όπως είπε, αλλά επί 8 ώρες στην Αθηνών- Λαμίας». «Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας»

Το βίντεο που επισύναψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 

Τσίπρας: Σαράβαλο το επιτελικό κράτος

Της απάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην προσπάθεια αντιμετώπισης της «Μήδειας» από τον Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλοντας μάλιστα την αποχώρηση του κόμματός τους από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

«Εδώ και 1,5 χρόνο το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία και το περιβόητο επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο που το διοικούν golden boys που αμείβονται χρυσοπληρωμένα αλλά από κάτω είναι διαλυμένα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «σας καταγγέλλουμε και σας και θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία ψήφισης και θα εξηγήσω στον πρόεδρο ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η βουλή δεν μπορεί να μπει στον πάγο ούτε σε καραντίνα! Στη βουλή θα υπάρχει αντίλογος».

«Από χθες όλη η χώρα έχει μπει στο πάγο, η Αττική κυρίως. Έχει το περιβόητο επιτελικό κράτος θαφτεί μέσα στο χιόνι! Και ενώ έχει παραλύσει η κρατική μηχανή, και χιλιάδες νοικοκυριά, μιλάνε για πάνω από 250.000, δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα, αλλά η εντύπωση που έχουμε είναι ότι η μισή Αττική βρέθηκε από ξημερώματα της Τρίτη χωρίς ρεύμα και νερό», σημείωσε και πρόσθεσε: «η εικόνα με ευθύνη της κυβέρνησης, και στις γνωστές διαδικασίες επιβεβλημένες φυσικά από πανδημία, και γι' αυτό ζήτησα συνάντηση από Πρόεδρο της Βουλής, η αίσθηση που δίνουμε εδώ με 2 βουλευτές από κάθε κόμμα, ότι το κοινοβούλιο και κυβέρνηση τη μόνη έγνοια που έχει είναι να ολοκληρώσει διαδικασία έξω από φως δημοσιότητας επειδή όλοι ασχολούνται με το πως θα ξεπεράσουν κακοκαιρία».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM