Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

 

Χθες πήγες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν το Μαξίμου πως το πραγματικό ύψος των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ανέρχεται σε «μόλις 404 εκατομμύρια ευρώ».

 

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι τα 3,5 δισεκατομμύρια σε οικονομικά μέτρα που «προπαγανδίζει η κυβέρνηση» αποτελούν «μαγική εικόνα». 

 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται «στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους είτε για επανάληψη μέτρων που ισχύουν ήδη, είτε για μέτρα που παρατείνονται για ορισμένους μήνες, είτε για μέτρα που έχουν ήδη προϋπολογισθεί και ανακοινωθεί ξανά στο παρελθόν».

 

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε στη σφοδρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας πως «η αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πρόβλημα με την αριθμητική. Αυτό είναι γνωστό χρόνια».

 

«Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.