Την πρώτη συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του θα έχει σήμερα στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας των θερινών διακοπών.

 

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολιτευτική γραμμή και η διεύρυνση είναι τα βασικά θέματα για τα οποία αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη ενημέρωση, ενώ η ουσιαστική συζήτηση θα γίνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η μέρα διεξαγωγής της οποίας αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα.

 

Πιθανότατα η συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή, με ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Θα είναι μια κρίσιμη συνεδρίαση γιατί εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη της νέας περιόδου, αναμένεται και μία πρώτη συζήτηση για το αν το συνέδριο θα γίνει την άνοιξη του 2020 ή στο τέλος του χρόνου.

 

Εκτός από το αντιπολιτευτικό στίγμα αλλά και τις επόμενες κινήσεις απέναντι στην κυβέρνηση που θα συζητήσουν οι κορυφαίοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα υπάρξει και μια πρώτη γεύση για τις προθέσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.