Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τις ανακοινώσεις που έκανε η Λίνα Μενδώνη.

 

«Σήμερα η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή που πυροδότησε η προκλητική και προσβλητική στάση της έναντι των εργαζόμενων του πολιτισμού. Η απάντησή της φανερώνει την ολοκληρωτική απουσία συνεκτικού σχεδίου, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για το χώρο του πολιτισμού ειδικότερα», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση.

 

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -μέτρα υπό την πίεση ενός πολύμορφου κινήματος διαμαρτυρίας και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά. Είναι η λογική απόληξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στο οποίο δεν υπήρχε ούτε λέξη για τον πολιτισμό της χώρας», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Την Πέμπτη, καλλιτέχνες- ανάμεσά τους γνωστοί τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί- πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, με κεντρικό αίτημά τους τη στήριξη των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού. Μία ώρα νωρίτερα η Λίνα Μενδώνη είχε κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα.

 

«Η κυρία Μενδώνη οφείλει να καταλάβει πως είναι υπουργός Πολιτισμού και μέσα σε αυτήν την κρίση δεν μπορεί να περιμένει "να αυτορυθμιστεί η αγορά", όπως μας ενημέρωσε. Η αυτορρύθμιση της αγοράς οδηγεί, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, στην έκρηξη της ανεργίας, στην επιστροφή στις εποχές της ανασφάλειας και του φόβου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας μόνο όταν μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του για προσωπική προβολή. Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί κάτι εντελώς διαφορετικό: ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού ως κρίσιμο κρίκο σε ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης», καταλήγει η ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.