ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ λίγα τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό, έρχονται πολύ αργά

ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ λίγα τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό, έρχονται πολύ αργά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τις ανακοινώσεις που έκανε η Λίνα Μενδώνη.

«Σήμερα η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή που πυροδότησε η προκλητική και προσβλητική στάση της έναντι των εργαζόμενων του πολιτισμού. Η απάντησή της φανερώνει την ολοκληρωτική απουσία συνεκτικού σχεδίου, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για το χώρο του πολιτισμού ειδικότερα», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση.

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -μέτρα υπό την πίεση ενός πολύμορφου κινήματος διαμαρτυρίας και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά. Είναι η λογική απόληξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στο οποίο δεν υπήρχε ούτε λέξη για τον πολιτισμό της χώρας», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη, καλλιτέχνες- ανάμεσά τους γνωστοί τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί- πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, με κεντρικό αίτημά τους τη στήριξη των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού. Μία ώρα νωρίτερα η Λίνα Μενδώνη είχε κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα.

«Η κυρία Μενδώνη οφείλει να καταλάβει πως είναι υπουργός Πολιτισμού και μέσα σε αυτήν την κρίση δεν μπορεί να περιμένει "να αυτορυθμιστεί η αγορά", όπως μας ενημέρωσε. Η αυτορρύθμιση της αγοράς οδηγεί, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, στην έκρηξη της ανεργίας, στην επιστροφή στις εποχές της ανασφάλειας και του φόβου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας μόνο όταν μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του για προσωπική προβολή. Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί κάτι εντελώς διαφορετικό: ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού ως κρίσιμο κρίκο σε ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης», καταλήγει η ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM