ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κουρτς ελέγχεται για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κουρτς ελέγχεται για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Με αφορμή την έρευνα για τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το αίτημα του κόμματος για έλεγχο «ύποπτης δημοσκόπησης». 

«Στην Αυστρία ο Κουρτς ελέγχεται για διαφθορά και στημένες δημοσκοπήσεις- Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τη ΝΔ ότι «αρνείται πεισματικά εδώ και τέσσερις μήνες» να εξεταστούν «τα στοιχεία και τα κόστη αμφιλεγόμενης δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll». 

Στην ανακοίνωση η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι σύμφωνα με έγγραφα «αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της ταυτόχρονα μέσω άλλης εταιρείας συνδεδεμένης με τη δημοκοπική, παίρνει με απευθείας αναθέσεις 270.000€ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας». 

Στην Αυστρία η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση για τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Στην Ελλάδα η πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον έλεγχο ύποπτης δημοσκόπησης όπως έχουμε ζητήσει από τις αρχές Ιουνίου με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καλύπτοντας την εν λόγω εταιρεία. Άντε και στα δικά μας…», καταλήγει. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τους κυρίους Κουρτς και Μητσοτάκη φαίνεται πως τους ενώνουν περισσότερα κοινά εκτός από τη σύμπλευση με την ακροδεξιά, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση "δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι".

Την ώρα που ο στενός πολιτικός φίλος και ομογάλακτος του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ελέγχεται από τις ανακριτικές αρχές για διαφθορά και παραγγελία βολικών δημοσκοπήσεων με έρευνες στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος, στην Καγκελαρία και στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας του, η ΝΔ αρνείται πεισματικά εδώ και 4 μήνες τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξεταστούν τα στοιχεία και τα κόστη αμφιλεγόμενης δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll. Σύμφωνα με έγγραφα αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της ταυτόχρονα μέσω άλλης εταιρείας συνδεδεμένης με τη δημοκοπική, παίρνει με απευθείας αναθέσεις 270.000€ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας.

Στην Αυστρία η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση για τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα η πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον έλεγχο ύποπτης δημοσκόπησης όπως έχουμε ζητήσει από τις αρχές Ιουνίου με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καλύπτοντας την εν λόγω εταιρεία.

Άντε και στα δικά μας…»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ