ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος επικεφαλής της ΚΟ, τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης- Για Σεπτέμβριο η εκλογή προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος επικεφαλής της ΚΟ, τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης- Για Σεπτέμβριο η εκλογή προέδρου Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Σωκράτης Φάμελλος επελέγη για τη θέση του μεταβατικού προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως όλα δείχνουν αυτές θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- που ξεκίνησε το μεσημέρι- ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής. Κατά τη διάρκειά της επελέγη ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος και στη θέση του γραμματέα ο Διονύσης Καλαματιανός

Για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Νάσος Ηλιόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από αυτή απουσίαζε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Η γραμματέας Ράνια Σβίγγου πρότεινε η Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάσει στις 13 Ιουλίου. Όσο για το διαρκές συνέδριο του κόμματος, φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με την ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στελέχη της «Ομπρέλας» ζητούσαν το συνέδριο και η εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και εντός του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών». 

Στο μεταξύ, ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να πρότεινε μια μεταβατική συλλογική ηγεσία του κόμματος, μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ αναφέρθηκε σε τέσσερα πρόσωπα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Αλέξη Χαρίτση, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παππά. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM