ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος επικεφαλής της ΚΟ, τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης- Για Σεπτέμβριο η εκλογή προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος επικεφαλής της ΚΟ, τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης- Για Σεπτέμβριο η εκλογή προέδρου Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Σωκράτης Φάμελλος επελέγη για τη θέση του μεταβατικού προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως όλα δείχνουν αυτές θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- που ξεκίνησε το μεσημέρι- ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής. Κατά τη διάρκειά της επελέγη ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος και στη θέση του γραμματέα ο Διονύσης Καλαματιανός

Για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Νάσος Ηλιόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από αυτή απουσίαζε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Η γραμματέας Ράνια Σβίγγου πρότεινε η Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάσει στις 13 Ιουλίου. Όσο για το διαρκές συνέδριο του κόμματος, φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με την ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στελέχη της «Ομπρέλας» ζητούσαν το συνέδριο και η εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και εντός του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών». 

Στο μεταξύ, ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να πρότεινε μια μεταβατική συλλογική ηγεσία του κόμματος, μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ αναφέρθηκε σε τέσσερα πρόσωπα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Αλέξη Χαρίτση, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παππά. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM