Η δημόσια Υγεία δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

«Εδώ και έναν μήνα περιμένουμε μία εξήγηση από την κυβέρνηση για ποιο λόγο κατάργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα. Σήμερα, αφού τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, η κυβέρνηση τρέχει άρον άρον να επιβάλλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μία σειρά από κλειστούς χώρους και καταστήματα λιανικής», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την ανακοίνωση ότι επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στις εκκλησίες. «Επίσης, για ποιο λόγο, και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες, όπως κάνει εκ των υστέρων σε μια σειρά από χώρους μαζικής συνάθροισης;», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση που καταλήγει:

 

«Εν μέσω πανδημίας, το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης».

 

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Τετάρτη, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, σε καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και ζαχαροπλαστεία, αλλά και σε καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει υποχρεωτική τη μάσκα και στις εκκλησίες;