ΣΥΡΙΖΑ: ΕΟΔΥ και υπ. Υγείας ήξεραν από την Τετάρτη για κρούσματα στο Περιστέρι, δεν έλαβαν μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΟΔΥ και υπ. Υγείας ήξεραν από την Τετάρτη για κρούσματα στο Περιστέρι, δεν έλαβαν μέτρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ότι γνώριζαν από την Τετάρτη ότι υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Στην κλινική στο Περιστέρι έχουν επιβεβαιωθεί 37 κρούσματα του κορωνοϊού, ανάμεσα στους ασθενείς και το προσωπικό, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα, που επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη δομή Υγείας. Τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για αυτή στη Γλυφάδα, έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα, έπειτα από τους θανάτους λόγω του ιού.

Η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωση, κάνει λόγο για επιβεβαίωση της «τραγικής ολιγωρίας της πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει» και καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ειδική μέριμνα με προληπτικά μέτρα και συστηματικούς ελέγχους από το Υπουργείο Υγείας σε χώρους ευαλωτότητας, όπως προσφυγικές δομές, καταυλισμοί Ρομά και γηροκομεία», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

«Μετά και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε ιδιωτικές κλινικές και προσφυγικές δομές, που δημιουργούν εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η τραγική ολιγωρία της Πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει. Μάλιστα, στην περίπτωση του Περιστερίου, παρότι ο ΕΟΔΥ γνώριζε ήδη από την Τετάρτη πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν προχώρησε στα απαραίτητα μέτρα. Αντίθετα, η κλινική εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά!», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο σε τυχοδιωκτικές πρακτικές. Και κάποια στιγμή επιτέλους η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι πάνω από την ατομική ευθύνη των πολιτών, στην οποία καταφεύγει στα δύσκολα, υπάρχει πρωτίστως η ευθύνη της Πολιτείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM