Σε 37 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην κλινική στο Περιστέρι, κατάσταση την οποία ο Σωτήρης Τσιόδρας περιέγραψε ως σημαντική επιδημία σε χώρο αυξημένου κινδύνου.

 

Πρόκειται για 17 ασθενείς, 17 εργαζόμενους, αλλά και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό βρέθηκε την Παρασκευή στην κλινική για την οποία ο εισαγγελέας έχει ήδη δώσει εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, με στόχο να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, τόσο σε αυτή την περίπτωση όσο και για την κλινική στη Γλυφάδα.

 

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην κλινική στο Περιστέρι μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. «Οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους, τους είδα. Πρέπει να τους παρακολουθήσουμε στενά τις επόμενες ημέρες που είναι η κρίσιμη περίοδος επώασης του ιού. Παρακολουθούνται για πυρετό, πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη. Θα είναι σε καθημερινό έλεγχο κλινικό αλλά και εργαστηριακό ανά διήμερο», συμπλήρωσε ο λοιμωξιολόγος.

 

«Δόθηκαν όλες οι οδηγίες. Είναι πάρα πολλοί για να πάνε σε κάποια άλλη νεφρολογική κλινική για αιμοκάθαρση. Θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο εδώ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, υπάρχει ειδικοί εδώ και συνάδελφος λοιμωξιολόγος από το Αττικόν, για ό,τι χρειαστούν», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

 

Σε ό,τι αφορά τους 17 εργαζομένους στην κλινική που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους, χωρίς συμπτώματα, ανέφερε.

 

«Στην κλινική ήταν 116 άτομα, νοσηλευόμενοι και για αιμοκάθαρση, και 110 άτομα προσωπικό. Είναι μια σημαντική επιδημία σε χώρο που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, με μια ευπαθή ομάδα. Έχουν παρθεί μέτρα, θα τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να σταματήσει το κακό», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας στη δήλωση που έκανε αποχωρώντας από την κλινική στο Περιστέρι.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr