Συμφωνία με Σ. Αραβία: Στοιχεία για σχέση του μεσάζοντα με το υπ. Άμυνας θα παρουσιάσει η ΝΔ

Συμφωνία με Σ. Αραβία: Στοιχεία για σχέση του μεσάζοντα με το υπ. Άμυνας θα παρουσιάσει η ΝΔ Facebook Twitter
EUROKINISSI//Γιάννης Παναγόπουλος
0

Το θέμα της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και της εμπλοκής του υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου, ανέδειξε στη σημερινή ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας θα κληθεί την Δευτέρα στη Βουλή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζων, ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια είναι η σχέση του με τον κ. Καμμένο, σε ποιες αγοραπωλησίες έχει εμπλακεί. Η ελληνική πλευρά μιλάει για 300.000 βλήματα ενώ οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000 βλήματα. Κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί, άρα η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εισπράξει 66 εκατομμύρια ευρώ».

Ακόμη, ανέφερε ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν σχέση του κ. Παπαδόπουλου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Μαρία Σπυράκη έκανε αναφορά και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι συζήτηση που έχει προκύψει έρχεται μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που ακολούθησε τις αποκαλύψεις του Τύπου και αφορούν τη σύμβαση με την Σαουδική Αραβία.


Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη που άφησε αιχμές για τη χρήση απόρρητων εγγράφων από τον κ. Λοβέρδο, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «ο κ. Κακλαμάνης έχει κάνει δηλώσεις στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και ακολουθεί απολύτως τη γραμμή της ΝΔ».


Όσον αφορά τη συζήτηση για τα απόρρητα έγγραφα, η κ. Σπυράκη αναρωτήθηκε: «Τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση και δεν θέλει να δουν οι βουλευτές έγγραφα που αφορούν αγοραπωλησία 66 εκατομμυρίων ευρώ;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM