Συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής- Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία

Συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής- Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κλιμακώνεται εδώ και λίγες ώρες,  συγκαλείται αύριο εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). 

Κατά πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, πρόκειται να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό με φόντο το κλίμα έντασης στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, από το Ισραήλ, όπου βρίσκεται για την τριμερή σύνοδο Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. 

Σημειώνεται πως από το πρωί έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 8 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. 

«Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα, όπως κάθε ημέρα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».

Το σχόλιο αυτό έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, με αφορμή τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο, τη Ρω, τις Οινούσες και την Παναγιά.

Εν τω μεταξύ συνεχίζοντας την περιοδεία του σε μονάδες και φυλάκια ενόψει των εορτών, ο κ. Καμμένος έχει επισκεφθεί σήμερα μέχρι στιγμής το 588 τάγμα Εθνοφυλακής και την Υπηρεσία Ναυτικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο, την κανονιοφόρο Ν«Νικηφόρος» και το φυλάκιο στο Φαρμακονήσι.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM