«Συγγνώμη» Πέτσα μετά τη δήλωση για την ενεργειακή κρίση: «Ήταν ατυχής»

«Συγγνώμη» Πέτσα μετά τη δήλωση για την ενεργειακή κρίση: «Ήταν ατυχής» Facebook Twitter
0

Συγγνώμη ζήτησε ο Στέλιος Πέτσας αναφορικά με τις δηλώσεις τους για την ενεργειακή κρίση, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. 

«Όποιο νοικοκυριό, στην Ελλάδα, δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει» είχε επισημάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με τα κόμμα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν σκληρή κριτική. 

Η συγγνώμη Πέτσα

Με σημερινό του βίντεο ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για «ατυχή» δήλωση. 

«Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη» σημείωσε. 

«Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για τη στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση ενωμένοι».

Η δήλωση και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας είπε ότι «έχει αυξηθεί 1.200% η τιμή του φυσικού αερίου. Και λέμε, έχουμε τη δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο, τότε θα σας βοηθήσουμε. Είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Χρειάζεται να δείχνουμε μια προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει. Η πορεία όλων μας εξαρτάται από το πόσο προσαρμοζόμαστε στις δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στη γειτονιά μας πρέπει να μπορούμε να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση». 

Περί «σοκαριστικής» δήλωσης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτές αποκαλύπτουν «το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα». 

«Ο αλαζονικός οίστρος της κυβέρνησης συνεχίζεται» έκρινε, από πλευράς του του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατηγόρησε τον κ, Πέτσα για «πολιτικό κυνισμό».

Περί «κυνισμού» έκανε λόγο και το ΚΚΕ, που σημείωσε: «Πρόκειται για μνημείο κυνισμού και "κοινωνικού δαρβινισμού" που, αν κάτι αποδεικνύει, είναι την ανάγκη να "πεθάνουν" πολιτικά όσοι υπηρετούν τέτοιες πολιτικές και τέτοιες απόψεις».

Το ΜέΡΑ25, παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση «να σταματήσει να εμπαίζει και να προσβάλλει τους πολίτες».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ