Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης σήμερα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ- Συνάντηση με τον Ερντογάν

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης σήμερα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ- Συνάντηση με τον Ερντογάν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Τούρκο πρόεδρο μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις 17:05 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον όπως και με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση και με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες.

 

Η Αθήνα αντιμετωπίζει την κατ’ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν ως ευκαιρία για ένα περαιτέρω βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έπειτα από δύο γύρους διερευνητικών επαφών και τις ανταλλαγές επισκέψεων των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Άγκυρα και Αθήνα αντίστοιχα, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

 

Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί, μολονότι, διευκρινίζεται, υπήρχαν και θα υπάρχουν διαφορετικές θέσεις με την γείτονα, σε πολλές περιπτώσεις διαμετρικά αντίθετες. Όπως έχει επισημανθεί και στο πρόσφατο παρελθόν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, η αποκλιμάκωση έργων και λόγων από την πλευρά της Τουρκίας είναι το διαρκές ζητούμενο, προκειμένου να καταστεί εφικτή μία σταδιακή βελτίωση.

 

Είναι σαφές πως η Αθήνα προσβλέπει σε ένα ήρεμο καλοκαίρι, κάτι, που υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στο France 24.



«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό, που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο, δηλαδή, τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός.

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM