Στις 11:30 ανακοινώνεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας- Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στις 11:30 ανακοινώνεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας- Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Σήμερα το πρωί θα ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Επικρατέστερος για την ανάληψη αυτών των καθηκόντων φαίνεται πως είναι ο Κύπριος πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινώσει στις 11:30 την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα ολοκληρωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό. 

Η σύσταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και η επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη ως επικεφαλής- θέση στην οποία στη συνέχεια αρνήθηκε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ- αποτέλεσε το βασικό θέμα του πρόσφατου ανασχηματισμού και αφορμή σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματικής αντιπολίτευση. 

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων (2014-2019). Επίσης, υπήρξε ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΔΗΣΥ, όπως και κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», για τη θέση του υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας επικρατέστερος είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ