ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Τσουκάτος για τα 16 δισ. δραχμές στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Τσουκάτος για τα 16 δισ. δραχμές στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
1

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς βρέθηκε σήμερα ο Θόδωρος Τσουκάτος που κλήθηκε να δώσει κατάθεση για όσα ανέφερε απολογούμενος στην δίκη της SIEMENS περί ιδιωτικής χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ με 16 δισ. δραχμές ενόψει της προεκλογικής περιόδου το 2000.

Ο κ. Τσουκάτος που φαίνεται να ανοίγει την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς για το θέμα των παράνομων χρηματοδοτήσεων πολιτικών κομμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρίας. Το επί ηγεσίας του Κωνσταντίνου Σημίτη ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που δικάζεται για δωροδοκία ύψους 1 εκατομμυρίων μάρκων από την SIEMENS, κατά την απολογία του στο δικαστήριο αρνήθηκε πως το επίμαχο ποσό αφορούσε δωροδοκίες στελεχών του ΟΤΕ ώστε να προωθηθεί η σύμβαση και υποστήριξε πως τα χρήματα μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ως προεκλογική χορηγία.

Το ίδιο φέρεται να είπε και στους Εισαγγελείς Διαφθοράς επαναλαμβάνοντας παράλληλα, όπως και στο δικαστήριο, πως η πρακτική των ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων από εταιρίες ήταν την περίοδο εκείνη διαδεδομένη στα κόμματα. Φέρεται επίσης να διευκρίνισε πως από τα 16 δισ. δραχμές που έλαβε το ΠΑΣΟΚ την προεκλογική περίοδο, ποσό περίπου 4,5 δισ. ήταν κρατική επιχορήγηση. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι όλο το ποσό δαπανήθηκε για χρηματοδότηση μετακινήσεων ετεροδημοτών, φυλλάδια και λοιπές ανάγκες του κόμματος.

Ο κ. Τσουκάτος τόνισε, όπως και στην απολογία του, ότι ο κ. Σημίτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.

Και ενώπιον του εισαγγελέα ο μάρτυρας αρνήθηκε να κατονομάσει εταιρίες που έδωσαν προεκλογικές χορηγίες στο ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος κώδικα εχεμύθειας ενώ επανέλαβε πως από το 2008 είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση της SIEMENS για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια