Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς

Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς Facebook Twitter
0

Τροπολογία, η οποία θα καταργεί το επίδομα διαμονής για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή, κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης.

Η κατάθεση της τροπολογίας, την οποία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, γίνεται ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη για το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η Ράνια Αντωνοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και ο σύζυγός της και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου παραιτήθηκαν.

Σύμφωνα με τον Σκάι, η τροπολογία προβλέπει ότι η κατάργηση του μέτρου θα ισχύει αναδρομικά από την ημέρα που είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος (1/2/2015), καθιστώντας έτσι υποχρεωτική την επιστροφή των χρημάτων για όσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, αναπληρωτές ή υφυπουργούς έλαβαν τα σχετικά ποσά.

Σημειώνεται πως κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που ψηφίζεται από την Ολομέλεια σήμερα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ