NEO VIDCAST

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση Σαμαρά σε βάρος Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση Σαμαρά σε βάρος Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μήνυση που κατέθεσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δικογραφία διαβιβάστηκε, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αμελητί, στη Βουλή, διά του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αξιολογηθεί η μήνυση του Α. Σαμαρά και να κριθεί μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύονται.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που στρέφεται σε βάρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Τέλος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα επιληφθεί και για το σκέλος της μήνυσης του κ. Σαμαρά που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Πρώτη κίνηση σχετικά με τα δύο πρόσωπα θα είναι να αποφανθεί ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η μήνυση για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, γεγονός που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.

Πολιτική
0

NEO VIDCAST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM