Σταθάκης: «Η λογική "ένα κουστούμι γι' όλους" δεν δουλεύει»

Σταθάκης: «Η λογική "ένα κουστούμι γι' όλους" δεν δουλεύει» Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια πολιτική συμφωνία και το πλαίσιο της συζήτησης είναι υπαρκτό, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, «αλλά το μήνυμα πολύ θετικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί διαρρηγνύεται το ασφυκτικό πλαίσιο επιλογών».

Ο υπουργός μίλησε στην παρουσίαση βιβλίου των εκδόσεων Παπαζήση, και τόνισε ότι «ανοίγονται νέες δυνατότητες για τη στροφή της Ελλάδας σε μια κανονικότητα».  «Η λογική "ένα κουστούμι γι' όλους" δεν δουλεύει» τόνισε ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, κεντρικές ιδέες της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η  «μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων όπως δείχνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κράτος και οι οποίες δεν προβλέπονταν από το μνημόνιο παρά μόνον η αποδυνάμωση και συρρίκνωσή του και τρίτον η αλλαγή των σχέσεων κράτους και ιδιωτικού τομέα για την οποία πρέπει να ληφθούν θαρραλέα μέτρα».

Ως προς το αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να υιοθετηθεί, είπε ότι παραμένει ζητούμενο και έθεσε τις βασικές παραμέτρους, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο η οικονομία να είναι τραπεζοκεντρική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM