Στάινμαγιερ: Τεράστιο πλήγμα στο γόητρο της Ευρώπης τυχόν Grexit

Στάινμαγιερ: Τεράστιο πλήγμα στο γόητρο της Ευρώπης τυχόν Grexit Facebook Twitter
1

Τεράστιο πλήγμα στο γόητρο της ευρωζώνης θεωρεί ένα τυχόν Grexit ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι εκτός της οικονομίας για τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
 

«Θα ήταν μια τεράστια απώλεια γοήτρου, αν η Ευρώπη με την οικονομική της δύναμη και την πολιτική εμπειρία της στους συμβιβασμούς δεν καταφέρει να συνοδεύσει επιτυχώς ένα κράτος- μέλος της στον δρόμο προς την οικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση» δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ στην σημερινή «Handelsblatt».

Τονίζει ακόμη ότι οι εταίροι της Ελλάδας έχουν δείξει διάθεση να ακούσουν νέες ιδέες και πως εναπόκειται στην Ελλάδα να δείξει ότι «είναι σοβαρή».

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ επισημαίνει επίσης ότι η δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει απαραίτητη, ενώ επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει και να εφαρμόσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια