Σκουρλέτης εναντίον Στουρνάρα: Σιγοντάρει ΔΝΤ και Σόιμπλε

Σκουρλέτης εναντίον Στουρνάρα: Σιγοντάρει ΔΝΤ και Σόιμπλε Facebook Twitter
0

 «Σχετικά σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση {...} Προσπαθούμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες που δημιουργούν ανασφάλεια με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π Σκουρλέτης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και στην «παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και του Β. Σόιμπλε για να φέρουν στα όρια τη χώρα και να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα». Τόνισε ότι για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας θα πρέπει «να δούμε το συνολικό πακέτο που θα περιέχει τα αντίμετρα».

Κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «σιγοντάρει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του τις θέσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε». Υποστήριξε ότι συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως κεντρικός τραπεζίτης, κάνοντας λόγο για «προκλητική και υπονομευτική στάση».

«Προσπαθούμε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις μιας ετεροβαρούς συμφωνίας» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ενώ υπεραμύνθηκε των θέσεών του λέγοντας πως επιχειρείται απαξίωση της επιχείρησης «για να ξεπουληθεί όσο- όσο».

«Η ΔΕΗ έχει προβλήματα, αλλά μιλούν για δεινή κατάσταση όσοι θέλουν να την απαξιώσουν για να ξεπουληθεί όσο- όσο» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «από την αρχή που επιβλήθηκαν τα μνημόνια γίνεται προσπάθεια για εσωτερική υποτίμηση και απαξίωση της περιουσίας για να κερδίσουν κάποιοι».

Εξήγησε ότι οι καταγγελίες του για τις απαιτήσεις των δανειστών αφορούν το σχέδιο για πώληση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μονάδων, κάτι που είναι υπονομευτικό για το σχέδιο. «Είναι διαφορετικό να θέλει η ΔΕΗ να πουλήσει κάποιες μονάδες και διαφορετικό να είναι υποχρεωμένη να το κάνει έως το επόμενο καλοκαίρι. Τότε ο υποψήφιος αγοραστής θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να αγοράσει όσο το δυνατόν πιο φθηνά» υποστήριξε.

 Κατηγόρησε τους δανειστές ότι δεν τιμούν τις συμφωνίες που έχουν γίνει για τη ΔΕΗ, είπε πως επί υπουργίας του σώθηκαν τα δίκτυα, καθώς ο ΑΔΜΗΕ διατηρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι υπονομεύει το εθνικό μέτωπο που πρέπει να υπάρχει για την υπάρξη μιας επιχείρησης ενέργειας με δημόσιο χαρακτήρα.

«Η ΝΔ προτείνει, ό,τι προτείνουν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι και ακόμη παραπάνω» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών. Συμπλήρωσε δε, πως οι προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΗ υπερδανείστηκαν αλλά δεν έκαναν επενδύσεις, ούτε εκσυγχρόνισαν την επιχείρηση.

Σχετικά, τέλος, με το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Σκουρλέτης, είπε: «δεν εκτιμώ ότι υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών, δεν είναι πιθανό».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ