Αντιδράσεις προκάλεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος με δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και τη συνεπιμέλεια

 

Όπως υποστήριξε, ακόμη κι ένας άνδρας με κακοποιητική συμπεριφορά που έδερνε και απατούσε τη σύζυγό του, έχει δικαίωμα στη συνεπιμέλεια, καθώς μπορεί να είναι καλός γονιός. 


«Το παιδί έχει ανάγκη και τους δυο του γονείς. Και, ξέρετε, ένα διαζύγιο μπορεί να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. 
Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς» είπε χαρακτηριστικά. 

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 4' και μετά.

 

Σημειώνεται πως σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξάγεται από χθες η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια. 

 

Από τη Νέα Δημοκρατία, οι Μαριέττα Γιαννάκου, Όλγα Κεφαλογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης επέμειναν και χθες στις διαφωνίες τους επί των επίμαχων διατάξεων, με τους Αθανάσιο Πλεύρη και Γιάννη Λοβέρδο να υποστηρίζουν ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις συνιστούν επιβεβαίωση της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.