Reuters: Τι απάντησε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

Reuters: Τι απάντησε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη Facebook Twitter
0

Ως «χρήσιμη» χαρακτηρίζει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έλαβε από τον Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην απαντητική του επιστολή προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters. Τονίζει ωστόσο την ανάγκη να ελεγχθεί από τους εκπροσώπους των πιστωτών της χώρας.

Στα αποσπάσματα της επιστολής Ντάισελμπλουμ που δημοσιεύει το Reuters, ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει πως «αυτό το έγγραφο (σ.σ. η επιστολή Βαρουφάκη) θα είναι χρήσιμο στη διαδικασία προσδιορισμού της πρώτης λίστας μεταρρυθμιστικών μέτρων».

«Οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα πρέπει, ως εκ τούτου, να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς», αναφέρει, προσθέτοντας: «Επιτρέψτε μου επίσης να διευκρινίσω ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής».

«Έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες», απαντά στον Γιάνη Βαρουφάκη, συνεχίζοντας ότι ότι «οι τεχνικής φύσης εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνει στην Αθήνα».

«Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης», καταλήγει η επιστολή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM