Να υποβαθμίσει τα αποτελέσματα των exit poll για τις εκλογές, επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την πρόβλεψη της ΚΑΠΠΑ Research για μέσο προβάδισμα 5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

 

«Έχουμε ένα exit poll και αποτέλεσμα. Τα exit poll και οι στατιστικές είναι σαν τα λουκάνικα. Δεν θέλεις να ξέρεις από τι φτιάχνονται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, φιλοξενούμενος στο στούντιο της ΕΡΤ1. «Θέλει προσοχή και να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα».  

 

 

 Ο ίδιος σχολίασε πως οι «αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ» ήταν η βασική, στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό απέτυχε», εκτίμησε ο κ. Τσακαλώτος, εκτιμώντας πως το κόμμα του έχει κρατήσει «αρκετές δυνάμεις για την πολιτική σκηνή». 

 

Ο ίδιος υποστήριξε πως τις τελευταίες ώρες πάρει «πάρα πολύς κόσμος» στα εκλογικά κέντρα. «Αυτό συνάδει με τη δική μας εμπειρία, μας λέγανε ότι η διαφορά θα είναι 10%, 12% ή 15%», πρόσθεσε. 

 

Ο ίδιος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν έγινε συζήτηση για τα προγράμματα εθνικής στρατηγικής, ενώ πριν τις βουλευτικές εκλογές θα γίνει και αυτή η συζήτηση. Ο ίδιος εκτίμησε πως το «ηθικό» των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνεται και αυτό θα ωφελήσει τελικώς την Κουμουνδούρου.