Πρωθυπουργός των Σκοπίων: Επί χρόνια προκαλούσαμε την Ελλάδα

Πρωθυπουργός των Σκοπίων: Επί χρόνια προκαλούσαμε την Ελλάδα Facebook Twitter
4

Σε παραδοχή, πως επί πολλά χρόνια η χώρα του προκαλούσε την Ελλάδα, πως ανεγέρθηκαν μυθοπλαστικά μνημεία και πως στο αεροδρόμιο έχει δοθεί το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προβαίνει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Τονίζει ταυτόχρονα ότι αυτά έχουν τώρα σταματήσει, γιατί η χώρα του θέλει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, με την οποία, όπως παρατηρεί, έχει κοινή ιστορία που θα πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει.


Έχουμε επίγνωση πως η Ελλάδα έχει μία επαρχία με το ίδιο όνομα και γι αυτό δεν αποδέχεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως επίσης μας είναι σαφές ότι κανένας δεν θα κατακτήσει το έδαφος του γείτονα. Το πολύ να καταλαμβάνουμε τις όμορφες ελληνικές παραλίες στις οποίες φθάνουν κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο «Μακεδόνες».

Από την άλλη πλευρά έρχονται πολλοί Έλληνες επενδυτές στην «Μακεδονία». Εξάλλου υπάρχει στην Αθήνα μία κυβέρνηση με αριστερό προσανατολισμό η οποία δεν είναι εθνικιστική. Ελπίζουμε σε μία λύση μέσα στο επόμενο εξάμηνο, αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος επισημαίνει στη συνέχεια πως : θέλουμε να αλλάξουμε την τρέχουσα διεθνή ονομασία, ΠΓΔΜ, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, με τρόπο που να μπορεί να είναι αποδεκτό από την Ελλάδα, αλλά και από τη «Μακεδονία».

Γεννήθηκα ως «Μακεδόνας», ο πατέρας μου και ο παππούς μου ήταν επίσης ("Μακεδόνες"). Αυτό δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τα συναισθήματα τα δικά μου και των συμπατριωτών μου, αναφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας στη συνέχεια πως καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των διεθνών θεσμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Πολιτική / Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρίσμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"Επί χρόνια προκαλούσαμε τους Έλληνες με την στάση μας"...ως γνήσιος Μακεδόνας που τιμά τον πρόγονό του τον Μ.Αλέξανδρο αυτό θα πάψει.Μικρέ πιάσε μια μπουγάτσα.
Tέτοιο εκπληκτικό timing ταυτοχρόνως με τις άλλες σκέψεις της γείτονος που πρεμουριαστικά αποκαλύπτονται "από το πουθενά" (και καλά) αρχίζει να προοιωνίζει αλλαγούλες σε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα. Ειδικά λόγω της ιδεολογίας της κυβέρνησης. Ίδωμεν.
Γεννήθηκε λέει 'Μακεδόνας'. ΟΚ. Κάντε του λοιπόν ένα απλό τεστ: Βάλτε του να πει λέξεις που περιέχουν το γράμμα 'θ', όπως θεός, θάλασσα, θαύμα, θάνατος, παράθυρο κτλ. Μετά στοιχηματίστε και τα σπίτια σας ότι δεν μπορεί με τίποτα, μα με τίποτα, να προφέρει το 'θ' όπως εμείς οι Έλληνες, και τις παραπάνω λέξεις θα τις προφέρει με το γράμμα 'τ' αντί για 'θ'. Δηλαδή 'τεός', 'τάλασσα', 'ταύμα', 'τάνατος', 'παράτυρο'.Είναι απλό, οι Σλάβοι (Σκοπιανοί, Σέρβοι κτλ) δεν μπορούν να προφέρουν το 'θ'.Απορώ τόσα χρόνια γιατί δεν βάδισε η εξωτερική μας πάνω σε αυτό το γεγονός.Ας ονομάσουν το κράτος τους Γιουγκοσλαβία, μιας που αυτή η λέξη έμεινε ορφανή, να τελειώνουμε.