Πρόταση για εξεταστική από το 1981 καταθέτει η ΝΔ

Πρόταση για εξεταστική από το 1981 καταθέτει η ΝΔ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

Η ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα ερευνήσει τη χρονική περίοδο από το 1981 και μετά και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνιο. Το κόμμα επισημαίνει όμως ότι η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε ότι η ΝΔ αν και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχει με στελέχη του κόμματος στην επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, η οποία θα διερευνήσει την περίοδο από το 2009 έως το 2015.

«Προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα, αφού δεν μπορούν να προσφέρουν άρτο. Συζητούν για το 2010 και το 2012 και δεν ξέρουν τι θα συμβεί αύριο», ανέφεραν κύκλοι της ΝΔ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προσθέτοντας ότι το κόμμα συμφωνεί γενικώς στην ανάγκη διερεύνησης του πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ξεκαθάριζαν όμως ότι «στη ΝΔ δεν θα ψηφίσουμε, γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που φέρνουν στη Βουλή, με έναν τρόπο διχαστικό».

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αφού θα καταψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση επιτροπής ελέγχου των πρώτων μνημονίων, γιατί θέλουν να συμμετάσχουν στην ίδια επιτροπή; Μόνο και μόνο για τον χαβαλέ; Να γίνεται κανένα σκηνικό και να το παίζουν τα κανάλια; Να καθυστερήσουν τόσο πολύ τις διαδικασίες που δεν θα φτάσει η παρούσα κυβέρνηση στην ολοκλήρωση των ερευνών;
Να ξεκινησουμε απο το 2010 λεει ο ενας.Οχι να παρουμε και την περιοδο του καραμανλη, απο το 04 δηλαδη, λεει ο αλλος.Τωρα ερχεται και ο αντωνακης και λεει να ξεκινησουμε απο το 1981.Ρε μηπως καλυτερα να ξεκινησουμε απο το 1823 με τα πρωτα δανεια απο την αγγλια?

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ