Προσωπικός αριθμός: Θα είναι το ΑΦΜ συν τρία ψηφία- Θα τα επιλέξουν οι πολίτες

Προσωπικός αριθμός: Θα είναι το ΑΦΜ συν τρία ψηφία- Θα τα επιλέξουν οι πολίτες Facebook Twitter
0

Τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθεί ο προσωπικός αριθμός, που θα έχει κάθε πολίτης, διευκρίνισε σήμερα ο Δημήτρης Παπαστεργίου ενώ αναφέρθηκε και στο νέο wallet.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε σήμερα στο Open, όπου και αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα, ενώ εστίασε στον προσωπικό αριθμό, μία μεταρρύθμιση που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο.

«Η επόμενη μέρα της ψηφιοποίησης είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον προσωπικό αριθμό, τον οποίο και χαρακτήρισε ως μία «μεγάλη μεταρρύθμιση» ενώ διευκρίνισε το πώς λειτουργεί. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον προσωπικό αριθμό, ο υπουργός σημείωσε ότι «θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία και με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο, θα μπορεί ο πολίτης να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο. Ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο». 

«Ο καθένας θα μπορεί να επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό»

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα μπορεί επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό», ενώ πρόσθεσε χαριτολογώντας πως θα βγάλει τη νέα του ταυτότητα τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε να είναι καταγεγραμμένος και ο προσωπικός του αριθμός.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε και πως μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, τονίζοντας πως μπορεί να μας δώσει έγκαιρη πρόγνωση, ενώ συγκεκριμένα για τις φωτιές σημείωσε πως «με συστήματα που έχουν αναπτυχθεί με λέιζερ μπορείς να έχεις ένα γρήγορο σήμα ότι πιθανόν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή να έχεις πυρκαγιά. Ήδη δοκιμάζουμε τέτοια συστήματα ώστε την επόμενη περίοδο να τα έχουμε σε χρήση».

Όσον αφορά τα ακαθάριστα οικόπεδα, μία από τις πιο συχνές αιτίες εκδήλωσης φωτιάς, ο υπουργός ανέφερε πως έρχεται πλατφόρμα με την οποία «από 1η Μαΐου όλα αυτά θα είναι ηλεκτρονικά, ο πολίτης θα ξέρει πως το οικόπεδό του θα πρέπει να είναι καθαρό, θα λάβει ένα μήνυμα και εάν δεν το κάνει θα επιβάλλεται αυτόματα και ηλεκτρονικά από τον δήμο το πρόστιμο».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» ο Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε ότι είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε δήμο να δει τις ανάγκες που έχει και «μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα πρέπει να υλοποιήσει λύσεις που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM