Ποτάμι για συμφωνία: Nέα σκληρά μέτρα με την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ποτάμι για συμφωνία: Nέα σκληρά μέτρα με την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Κριτική στην κυβέρνηση, σχετικά με την «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία» που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς, ασκεί το Ποτάμι. Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για νέα σκληρά μέτρα που «θα φέρουν ξανά την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σημειώνει ότι θα μελετήσει αναλυτικά κάθε μέτρο και κάθε λέξη της συμφωνίας, ενώ προσθέτει πως έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει «μέτρα-πακέτο»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ποταμιού: 

«Η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει και η τεράστια καθυστέρηση πληρώθηκε και θα πληρωθεί ακριβά από τους Έλληνες. Το 4ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής όπου κυριάρχησαν αυταπάτες αλλά κυρίως απάτες. Κάποιοι στις πλατείες των "αγανακτισμένων" έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες. Τα αντιμνημονιακά συνθήματα, ο διχασμός και το πολιτικό bulling στους εκπροσώπους της λογικής, δεν μας έβγαλαν από την κρίση αλλά μας έφεραν απανωτά μνημόνια. Και ο λαός μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του για τις καταστροφικές συνέπειες του λαϊκισμού. Η εκδίκηση της ιστορίας είναι ότι τα νέα σκληρά μέτρα θα φέρουν ξανά την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εκεί που θα έδιναν 13η σύνταξη, όλοι θα χάσουν μία ή δύο συντάξεις ετησίως. Και εκεί που θα πήγαιναν το αφορολόγητο στις 12.000€ το μειώνουν στα 5.681€. Και εκεί που θα διέγραφαν μονομερώς το χρέος τώρα θα περιμένουν υπάκουα τη συμφωνία ΔΝΤ-Σόιμπλε.

Το Ποτάμι θα μελετήσει αναλυτικά κάθε μέτρο και κάθε λέξη της συμφωνίας. Και θα τοποθετηθεί υπεύθυνα, χωρίς αφορισμούς και πολιτικούς θεατρινισμούς. Έχουμε ξεκαθαρίσει όμως ότι δεν θα ψηφίσουμε μέτρα-πακέτο. Η χώρα χρειάζεται παραγωγή, δικαιοσύνη των γενεών και αποκομματικοποίηση του κράτους, όροι ασύμβατοι με την ιστορία των κομμάτων εξουσίας και την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM