Πολύ πιθανό ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Λιβύη στη χώρα μας, λέει ο Αβραμόπουλος

Πολύ πιθανό ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Λιβύη στη χώρα μας, λέει ο Αβραμόπουλος Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Στο προσφυγικό και στις οδούς για την επίλυση αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Οι αριθμοί τον Ιούλιο μειώθηκαν και αυτό είναι μία καλή είδηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να βγουν οριστικά συμπεράσματα. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι περιμένουν να επιβιβασθούν, και είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει, σύντομα, ένα νέο κύμα αναχωρήσεων από τη Λιβύη», δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως προσθέτει, η Ευρώπη ενισχύει τη συνεργασία με τη Λιβύη και τις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες, όπως την Αίγυπτο και την Αλγερία, η οποία δείχνει διάθεση συνεργασίας. Ο αρμόδιος επίτροπος υποδεικνύει τρεις οδούς για τη διαχείριση της κρίσης: Την ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, την αναδιανομή όσων δικαιούνται να παραμείνουν στην Ευρώπη και τον πιο γρήγορο επαναπατρισμό όσων δεν έχουν αυτό το δικαίωμα.

Παράλληλα, τονίζει ότι λόγω της επικινδυνότητας της υπάρχουσας κατάστασης, σε αυτήν τη φάση, δεν μπορούν να ανοίξουν hotspot της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λιβύη.

«Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, έσωσαν πολλές ζωές. Δεδομένης της κατάστασης, όμως, σε ανοικτή θάλασσα, χρειάζεται ένας συντονισμός. Η Ιταλία πρότεινε τον σχετικό κώδικα και εμείς τον στηρίζουμε, πρέπει να τύχει σεβασμού», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM