Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» στο MEGA.


«Η Πολιτεία έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας, παρακολουθούμε την πανδημία και η βούλησή μας είναι να μην αντιμετωπιστεί με οριζόντια μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. «Το lockdown σας το αποκλείω» σημείωσε ξεκάθαρα ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα προτάξει μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους.

 

«Θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα σε μεικτούς χώρους, στους χώρους που υπάρχουν ανεμβολίαστοι. Όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν και νοσούν βαριά» κατέληξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

 

Κάλυψη σε long covid περιπτώσεις

 

«Ήδη με την κα. Καρποδίνη, τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, μαζεύουμε τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν και, σε συνεννόηση με τον κ. Θεμιστοκλέους που έχει την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ψάχνουμε να βρούμε τα κριτήρια που θα μπουν, ώστε να υπάρξει και αποζημίωση για long covid διαδικασία» ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα κινηθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα ώστε να μπορούν να καλυφθούν υγειονομικά οι άνθρωποι που βιώνουν μετά από πολλούς μήνες τα συμπτώματα της Covid-19.

 

Τρίτη δόση και ανεμβολίαστοι

 

«Ήδη πήγε sms στους συμπολίτες μας για την αναμνηστική δόση και φάνηκε ότι είχε μια απήχηση, διότι αμέσως μας δηλώθηκαν νέα ραντεβού» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας πως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι όσοι έχει περάσει το εξάμηνο από τον εμβολιασμό τους.

 

 

«Η διαρροή που έχει υπάρξει για τα sms στους ανεμβολίαστους δεν ισχύει έτσι όπως έχει βγει. Εξετάζεται το ενδεχόμενο και θα υπάρξει και τροπολογία να μπορέσει να γίνει χρήση των ΑΜΚΑ των ανεμβολίαστων για την αποστολή ενός μηνύματος που θα τους εξηγεί την κατάσταση» σημείωσε ο κ. Πλεύρης, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει.

 

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να τους πείσουμε» συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι «είναι δουλειά της πολιτείας να προσπαθήσει να πείσει, αλλά δεν μπορεί να γυρνάει με μια βελόνα στο χέρι και να εμβολιάζει τον κόσμο».