Πέτσας: Το στρατιωτικό υλικό ίσως αφαιρέθηκε σταδιακά από τη μονάδα στη Λέρο

Πέτσας: Το στρατιωτικό υλικό ίσως αφαιρέθηκε σταδιακά από τη μονάδα στη Λέρο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
1

Για την εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, μίλησε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Το βασικό ζητούμενο που ξέρουμε είναι ότι έγινε τώρα, αρχές Σεπτεμβρίου, η παράδοση-παραλαβή και ελέγχθηκε το υλικό όπου βρέθηκε ότι υπάρχει απώλεια. Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Άρα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ιδίως από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται από τις ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει η απώλεια του υλικού και μάλιστα δεν θα είναι μόνο μια φορά», τόνισε ο κ. Πέτσας. 

Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σταδιακής αφαίρεσης του υλικού, ο κ. Πέτσας εξήγησε πως αυτό είναι πιθανό σενάριο, κρίνοντας από το εξαφανισμένο υλικό. Μεταξύ των εξαφανισμένων πυρομαχικών είναι αντιαρματικά, χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες και σφαίρες, ενώ φαίνεται να λείπει και βραδύκαυστο φιτίλι.

«Είναι ένα πραγματικά σοβαρό περιστατικό, το ανέδειξε αυτή η κυβέρνηση κάνοντας τη σχετική απογραφή» ανέφερε ο κ. Πέτσας και αποκάλυψε ότι υπάρχουν «βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για λογιστικό λάθος στην καταγραφή αλλά για απώλεια που οφείλεται σε αφαίρεση, κατά πάσα πιθανότητα κλοπή».

«Σε όσους κάνουν πολιτική σπέκουλα φαίνεται πως η αφαίρεση έγινε σε προγενέστερο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά. «Μένει να δούμε τα αποτελέσματα της προανάκρισης». Ερωτηθείς για το σενάριο της κλοπής αντιαρματικών και την ενδεχόμενη σύνδεση με τρομοκρατικές ομάδες, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις. Δεν θα ήθελα να προτρέχω. Είναι θέματα σοβαρά και δεν θα ήθελα να κάνουμε σπέκουλα πάνω σ' αυτό το ζήτημα».

Η απώλεια διαπιστώθηκε χάρη σε έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, που κατά την παραλαβή της αποθήκης από τον προηγούμενο υπεύθυνο, έκανε έλεγχο σε όλα τα κιβώτια και τους σάκους με το πολεμικό υλικό, με το οποίο εξοπλίζονται αξιωματικοί της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ο νέος υπεύθυνος για τη φύλαξη των όπλων στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου διαπίστωσε ότι έλειπαν δύο αντιαρματικά, μεγάλος αριθμός από οπλοβομβίδες, σφαίρες, χειροβομβίδες και βραδύκαυστο φυτίλι.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ