ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Πέτσας: Μέχρι 9 άτομα στις γιορτές των Χριστουγέννων - Παραμένουν τα SMS

Πέτσας: Μέχρι 9 άτομα στις γιορτές των Χριστουγέννων - Παραμένουν τα SMS Facebook Twitter
iStock
0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στους περιορισμούς και τα όρια που θα ισχύουν λόγω πανδημίας και τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Ξεκαθάρισε ότι τα SMS για έξοδο από το σπίτι είναι «σχεδόν βέβαιο» πως θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικά καθώς πάρα πολλοί οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα παραμείνουν κλειστοί.

Σε ερώτηση για τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων ο κ. Πέτσας σχολίασε πως αν και η κυβέρνηση κατανοεί την ανάγκη των πολιτών να δουν αγαπημένα τους πρόσωπα «όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια» και η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κρίσιμο στοιχείο για να αποφευχθεί ένα πισωγύρισμα.

«Αυτό που εμείς έχουμε ως ισχυρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, ή μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. 

Πιθανή εξαίρεση στην απαγόρευση τις κυκλοφορίας μετά τις 9

 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορήσουν και μετά τις 9 το βράδυ την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως εξήγησε η εξαίρεση αυτή θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα και αφορά στην ουσία τέσσερις ημέρες.

«Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστυουγέννων. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όπως αντιλαμβάνονται όλοι και από την εξέλιξη για το θέμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός είναι θέματα τα οποία μας απασχολούν» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία που περιλαμβάνει από νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τα σινεμά δεν πρόκειται να ανοίξει τίποτα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

«Υπάρχει μια συζήτηση που θα απασχολήσει και την επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως μαζί με τις ανακοινώσεις για τις εκκλησίες το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια θα έχουμε νεότερα, γι' αυτό το θέμα που διακρίνει κάποιους τομείς του πολιτισμού, προς το τέλος της εβδομάδας, ώστε αν υπάρχει το περιθώριο από το επιδημιολογικό φορτίο να ανοίξουν και αυτά».

Για την πιθανότητα να κλείσουν εκ νέου όσα καταστήματα ανοίγουν, αν υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ο κ. Πέτσας είπε ότι το σχέδιο είναι δυναμικό και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο: «εδώ και 10 μήνες, πάντα λαμβάνουμε υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και προσαρμόζουμε ανάλογα την στρατηγική μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μπορέσει το σύστημα υγείας να αντέξει την πίεση από αυτό τον αόρατο και ύπουλο εχθρό».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «έχει δείξει ότι στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» στηρίζοντας όσους έχουν υποστεί απώλεια εισοδήματος.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM