Πέθανε ο Δημήτρης Σιούφας, πρώην υπουργός της ΝΔ και πρόεδρος τς Βουλής

Πέθανε ο Δημήτρης Σιούφας, πρώην υπουργός της ΝΔ και πρόεδρος τς Βουλής Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Δημήτρης Σιούφας, πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν δικηγόρος στο επάγγελμα και διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής από το 2007 έως το 2009.

Ο Δημήτρης Σιούφας γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως επίσης και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Καρδίτσα το 1981 με τη Νέα Δημοκρατία.

Πέθανε ο Δημήτρης Σιούφας, πρώην υπουργός της ΝΔ και πρόεδρος τς Βουλής Facebook Twitter


Από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι το Δεκέμβριο του 1992, ο Δημήτρης Σιούφας χρημάτισε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το 1992 μέχρι το 1993 Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2004, ο Δημήτρης Σιούφας ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.


Έπειτα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Καραμανλή, στις 19 Σεπτεμβρίου 2007 έλαβε το χρίσμα για την προεδρία της Βουλής. Εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στις 27 Σεπτεμβρίου 2007.

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ από το 1997 και πριν, ήταν στην ίδια θέση το 1979 - 1985 και το 1994 - 1997. Ήταν επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος (1997-2001) και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (2001-04). Από τον Απρίλιο του 2000 ως το Μάρτιο του 2004, ήταν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ήταν παντρεμένος με την Καίτη Αναγνωστάκη και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά.

Την θλίψη του για τον θάνατο του Δημήτρη Σιούφα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «για πολλά χρόνια υπηρέτησε την χώρα, την παράταξή μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα».

Ο Δημήτρης Σιούφας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ «άφησε πίσω του σημαντικό έργο σε όλα τα υπουργεία από τα οποία πέρασε και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Βουλής, κερδίζοντας την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου».

Και καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η είδηση του θανάτου του μας γεμίζει όλους με θλίψη και ιδιαίτερα όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του. Εκ μέρους όλης της Νέας Δημοκρατίας, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM